Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Afstudeeropdracht Privacy friendly identity management on a smart card

Hopelijk mogen we binnenkort meer horen over het onderzoek van TNO naar Privacy friendly identity management on a smart card. Misschien dat Jaap Henk Hoepman hierover wat wil vertellen?

Uit de advertentietekst:

Onze Fascinatie
TNO is een toonaangevend, onafhankelijk kennisbedrijf. Vanuit onze expertise en het onderzoek dat wij doen leveren we een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van werken en leven in onze samenleving. Wij ondersteunen en stimuleren innovatie bij bedrijven en organisaties en dragen zo bij aan de concurrentiekracht van onze economie. Door onze veelzijdigheid en mogelijkheden kennis ook daadwerkelijk toepasbaar te maken neemt TNO een unieke positie in. Bij TNO werken ruim 4300 professionals.

Jouw Werkgebied
TNO Informatie- en Communicatietechnologie is een uniek innovatiecentrum in Nederland, waarbinnen de ICT en Telecom disciplines van TNO zijn gebundeld. Wij helpen bedrijven, overheden en (semi-)publieke organisaties succesvol te innoveren met ICT.

Overheden en bedrijven zetten ICT in om hun efficiency te vergroten en hun producten en diensten te innoveren. ICT maakt het mogelijk om de werkprocessen effectiever te organiseren, snellere interactie te verkrijgen met leveranciers en de gebruikers een betere informatievoorziening te bieden. Technologie is hierbij een belangrijk maar vooral ondersteunend sluitstuk.

Jouw Taken
Deze afstudeeropdracht behelst het onderzoeken van privacy vriendelijke vormen van identity management, en de haalbaarheid hiervan vervolgens te demonstreren door het implementeren van een demo op een Java smart card. Je onderzoek is onderdeel van een groter project binnen TNO: het Advanced Smart Card Implementation Initiative (ASCII).

Jouw Kwaliteiten
Een WO afstudeerder informatica met affiniteit met Informatiebeveiliging.
Enige kennis van (het in Java programmeren van) smart cards, security en of cryptografie is een pre. We verwachten dat je pragmatisch ingesteld bent, zelfstandig literatuuronderzoek kunt uitvoeren, en in staat bent je onderzoeksresultaten om te zetten in een werkende demo.

Als onderdeel van het selectieproces vragen wij kandidaten om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren bij indiensttreding.

Inlichtingen bij : Jaap Henk Hoepman: 050 58 5 77 54

http://www.tno.nl/werkenbij/content.cfm?context=vacature&content=vacatures_view&vacnr=50041523&Taal=1

Weergaven: 27

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden