Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Basisregister Onderwijs (BRON) voor onderwijsnummers

Met de Wet Onderwijsnummer krijgt elke leerling die in Nederland bekostigd onderwijs volgt een persoonsgebonden nummer. De onderwijsinstellingen leveren het onderwijsnummer met de daaraan gekoppelde persoonsgegevens aan bij de IB-Groep. Daar worden de gegevens opgeslagen in het Basisregister Onderwijs (BRON).

Onderwijsvolgers die geen BSN hebben (vluchtelingen of leerlingen die in het buitenland wonen) krijgen van de IB-Groep een nummer toegekend dat cijfermatig dezelfde samenstelling heeft als het BSN. Dit is het onderwijsnummer. In de dagelijks praktijk wordt de term onderwijsnummer vaak voor de verschillende varianten van het persoonsgebonden nummer in het onderwijs gebruikt.

BRON werd in eerste instantie gebruikt voor de bekostiging van instellingen en voor beleidsinformatie van het ministerie van OCW. De laatste jaren nemen de toepassingen sterk toe. Waar het kan en (wettelijk) mag, maken meer en meer organisaties gebruik van de gegevens uit BRON. Dat levert voordelen op: lastenverlichting (vooral voor onderwijsinstellingen), efficiency en betrouwbaarheid van gegevens.

‘BRON in gebruik’ laat u zien welke organisaties gegevens uit BRON gebruiken. Via de pijlen kunt u de gegevensstromen volgen. Door in de figuur te klikken op een organisatie, krijgt u meer informatie. Via de tabbladen (blauwe tekst) kunt u vervolgens klikken naar informatie over de organisatie, de gegevens en de toepassingen, de voordelen en de wettelijke basis voor het gebruik.

http://www.ib-groep.nl/BRON/index.htm

Weergaven: 59

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden