Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Bij DDoS kan DigiD preventief uit de lucht

Uit de brief van de Minister van Veiligheid en Justitie d.d. 14 mei 2013 over Reactie DDoS-aanvallen bij de Rijksoverheid blijkt dat DigiD preventief uit de lucht kan worden gehaald.

 "In reactie op de aanvallen op rijksoverheidssites zijn diverse acties in gang gezet. Bij de aanvallen op DigiD zijn filters geplaatst om ongewenst dataverkeer zo veel mogelijk tegen te houden. Daarnaast is DigiD voor gebruikers in het buitenland tijdelijk afgesloten. Deze blokkade is op 2 mei jl. opgeheven. De veiligheid en integriteit van DigiD zijn niet in het geding geweest. Als de veiligheid wel in het geding dreigt te komen, wordt DigiD preventief uit de lucht gehaald. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten om als preventieve maatregel aanvullende  diensten af te nemen van leveranciers om grote DDoSaanvallen beter af te kunnen slaan. Het gaat daarbij onder meer om het creëren van een grotere capaciteit in het verwerken van dataverkeer, en een dienst waarbij tijdens een DDoS-aanval aanvullende scheiding plaatsvindt in het inkomende dataverkeer. Daarnaast is er sprake van versterkte alertheid om eventuele nieuwe aanvallen om deze op gepaste wijze te kunnen afslaan."

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/05/15/reactie-ddos-aanvallen-bij-de-rijksoverheid.html

Weergaven: 13

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden