Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Bijna 100 deelnemers van banken, biometrie- en eID deskundigen namen 26 november deel aan het seminar Biometrics in Banking and Payments.

Biometrie is de derde van vier authenticatiefactoren: weten, hebben, zijn en doen (context). De European Association for Biometrics (EAB.org), VVBI.nl  en PIMN werken in Nederland samen vanwege het belang van biometrie binnen identity en access management.  De identity management trends kwamen terug in de presentaties: authenticatie wordt een dynamisch en continu proces (Everett/Encap Security). Het gebruik van authenticatiemiddelen evolueert van twee-factor authenticatie naar multimiddelen authenticatie, waarbij afhankelijk van de context een sterkere of gebruikersvriendelijker mix van authenticatiemiddelen wordt aangeboden. Authenticatie en access gaan in toenemende mate rekening houden met de context (plaats, tijd, transactiegeschiedenis).

Nieuw was de presentatie van identificatie met oogbloedvaten. Eyeverify  presenteerde Eyeprint ID, (https://youtu.be/KUCqPWtQ-58). Een 1MP camera is voldoende voor het fotograferen van het oog.

Misschien ziet VASCO een link tussen biometrie de handige Raboscanner camera? VASCO raadt het gebruik van biometrie ten dele af: “It is advisable not to use the 3rd factor “something the user is”, which mainly consists of biometrics, like fingerprints, because biometrics in general doesn’t handle failure well. If a biometric signature (such as a thumbprint or a face scan) is stolen, you cannot restore it or set up another one. This biometric signature is indeed unique and once it is stolen, this remains stolen for the rest of one’s life.” Een vraag is of VASCO voldoende innovatief is om biometrie tijdig een plek te geven. Wacom (tablets) was te bescheiden over de rol die het speelt bij het gebruik van biometrische handtekeningen, hun bijdrage aan de Samsung smartphones verdient meer aandacht. Volgens Wacom zijn nog geen rechtszaken verloren vanwege biometrische handtekeningen bij het papierloos afhandelen van contracten.

Dat identity management en biometrie sterk cultureel bepaald zijn bleek bij de presentatie door Ruud ten Hoorn van HSB. HSB is in Afrika betrokken bij diverse biometrieprojecten, biometrie in Afrika dient andere doelen dan in Europa (bijvoorbeeld microkredieten en verkiezingen) waardoor de acceptatie ook op andere gronden plaatsvindt.

Gerrit-Jan Zwenne (Bird&Bird, Universiteit Leiden) gaf aan dat biometrie voor wetgevers een heel lastig onderwerp is. Zijn pasfotos biometrische gegevens en irisscans medische gegevens? Voor EAB en VVBI moet Zwennes presentatie een stimulans zijn voor juristen en biometrie deskundigen om met elkaar in gesprek te gaan.

Aan het eind van het congres bleek dat van biometrie standaardisering nog weinig sprake is en certificering van toepassingen ver weg is, ondertussen groeit het biometrie gebruik.

.

Weergaven: 40

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden