Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

De P van fysiek zie je in PSIM (Physical Security Information Management) PIAM (Physical Identity and Access Management) en PACS (Physical Access Control Systems).

De L van logisch en P van fysiek horen bij elkaar, echter schrijft Ronald Eygendaal in het IB magazine: “…. in de dagelijkse praktijk zien we nog een stringente scheiding tussen de physical en cyber domeinen. Zo worden PSIM systemen geleverd 

door de elektrotechnische beveiligingsinstallateurs en SIEM wordt veelal geleverd voor de IT security bedrijven. Bedrijven die in beide werelden succesvol actief zijn, kan men op één hand tellen en succesvolle samenwerkingen tussen deze bedrijven zijn gering. [….] Ook de benodigde convergentie naar één identiteit kent nog de nodige obstakels. Ook bij deze convergentie is de stringente scheiding tussen de domeinen één van de grootste obstakels. Dit wordt nog versterkt doordat we qua organisatorische bedrijfsindelingen vaak de twee domeinen nog gescheiden houden. Zo is veelal facilities verantwoordelijk voor physical Security en IT voor ICT security. “

De EU heeft geld beschikbaar gesteld voor een “L + P” project SAWSOC. SAWSOC aims at bringing a significant advancement in the convergence of physical and logical security technologies. By "convergence" we mean: effective cooperation (i.e. a coordinated and results-oriented effort to work together) among previously disjointed functions.

Jeroen Harmsen van Nedap schrijft dat ICT en fysieke toegangscontrole steeds meer met elkaar verweven raken. Hij beschrijft logische en fysieke aspecten die de sterkte van de toegangsbeveiligingsketen beïnvloeden.

De tijd is rijp om aandacht te besteden aan de convergentie tussen logische en fysieke toegangsbeveiliging en de rol van identiteiten daarbij. Het seminar 16 september 's middags behandelt de belangrijkste aspecten aan de hand van praktijkvoorbeelden, onder andere de Rijkspas. 


PIMN organiseert het seminar in samenwerking met AET, Centric, Nedap bij The Hague Security Delta (HSD).

Voor het programma en aanmelding met 50% korting PIMN-Eventbrite

Weergaven: 40

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden