Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Elektronische identiteiten voor 700.000 uitzendkrachten

De uitzendbranche liet zich in het ABU ICT café door een PIMN deelnemer voorlichten over digitale handtekeningen en elektronische identiteiten, eHerkenning.

TIP personeelsdiensten toonde aan dat het digitaliseren van de processen kosten bespaart  en de naleving van regelgeving verbetert. TIP maakt gebruik van Intradata en Pigeontrust.  Nu  contracten, algemene voorwaarden en loonbelastingverklaringen digitaal ondertekend worden, kunnen dossiers volledig digitaal worden bijgehouden.  Al 95% van de TIP uitzendkrachten met LBO en MBO opleiding gebruikt SMS-codes voor het digitaal ondertekenen van documenten. De uitzendkracht tekent dus zonder gekwalificeerde handtekening.  De koppeling van (vervangend) 06-nummer aan persoon gebeurt aan de balie, daar wordt ook een controle met ID-bewijs uitgevoerd. Het gebruik SMS codes voor inloggen staat bij de meeste uitzendbureaus nog in de kinderschoenen, enkele aanwezigen vindt de eigen branche niet vooruitstrevend.

In de uitzendbranche werken 700.000 uitzendkrachten.  Veel uitzendbureaus bieden portals, mijnomgevingen waarin gegevens met opdrachtgevers en uitzendkrachten worden gedeeld. eHerkenning is bekend bij 30% van de aanwezigen , een enkeling werkt ermee. Iedereen kent DigiD uit eigen ervaring, de omvang van het gebruik (100 mln. transacties in 2014) was een verrassing. Net als banken en verzekeraars vragen diverse uitzendbureaus om DigiD te mogen gebruiken voor het inloggen op portals. Er is uitgelegd dat eHerkenning het in 2014 mogelijk maakt om in te loggen met een B2C-eID.

Ook het inloggen met Facebook en de pilot bij Aegon kwam aan de orde. Een uitzendbureau had de voorwaarden van LinkedIn bestudeerd en zag  problemen bij het hergebruik van profielgegevens.

Een uitzendbureau voor studenten heeft interesse om de mogelijkheden van inloggen via SURFconext (voorheen SURFfederatie) te onderzoeken.

Hoewel verdere digitalisering mogelijk is en het recht op elektronisch zakendoen met de overheid in 2017 gepresenteerd is kan de uitzendbranche (inclusief enkele zeer grote spelers) nog hulp gebruiken om de onzekerheid over digitalisering te overwinnen.

Weergaven: 28

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden