Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Genomineerden Novay Digital Identity Award bekend

De genomineerden voor de uitreiking van de Novay Digital Identity Award voor het beste nieuwe concept of product op het gebied van digitale identiteit zijn bekend. De prijs is onderdeel van de IDentity.Next conferentie op 8 december in de Fokker Terminal in Den Haag. Met de prijs ondersteunen IDentity.Next en Novay innovaties die de toekomst van onze digitale identiteiten vormgeven.
De genomineerden zijn het STORK project ( Secure idenTity acrOss boRders linked); Ziggur en de NVB Awareness campaign “veilig Internetbankieren: OK”. Het STORK project (http://www.eid-stork.eu) is een Europees project dat werkt aan het interoperabel maken van de diverse nationale elektronisch identiteitsoplossingen voor e-overheidsdiensten. Ziggur is een nieuwe dienst die het mogelijk maakt te bepalen wat er met je online profielen gebeurt na je overlijden. The NVB campagne creëert op een originele manier bewustzijn bij gebruikers over de gevaren van identiteitsdiefstal, en wat ze daar zelf aan kunnen doen.
De conferentie wordt georganiseerd door de IDentity.Next, een stichting die zich richt op ontwikkelingen rond digitale identiteit. Mede-organisator is EEMA, Europa’s leidende onafhankelijke, non-profit e-Identity & Security associatie. De conferentie brengt experts, professionals en industriële partijen samen om te bediscussiëren wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van digitale identiteit. Het programma bestaat uit debatten, workshops, presentaties en open sessies over vier thema’s. Voor de prijs zoekt de organisatie concepten of producten die passen binnen deze thema’s.
Het eerste thema, ‘Social consumer’ combineert de laatste ontwikkelingen op het gebied van social commerce (ecommerce met gebruikmaking van social media) met user-centric identity. Consumenten zijn hierbij in controle over data die op hun betrekking heeft, en gebruiken social web diensten op een manier die grote invloed heeft op de waardeketen in bijvoorbeeld online retail.
‘MobileMe’ brengt mobiliteit en identiteit samen. Als we onderweg zijn bellen we, sturen we e-mails en sms-jes en geven we betaalopdrachten. Het digitale identiteitsvraagstuk wordt in deze context steeds complexer. Wie heeft de controle over informatie en in hoeverre is dat noodzakelijk? En is mijn mobieltje misschien wel het ideale middel om mijn digitale identiteit te beheren?
In ‘Private Eye’ kijken we vooral naar het privacy aspect. Ervaren we het wel als een probleem? En zo ja, wie moet daar dan iets aan doen? Internet providers, sociale netwerken en overheidsdiensten maken dagelijks gebruik van informatie. Maar waar ligt de regie als het gaat om privacy? Al deze vragen worden in verschillende contexten bekeken.
Tot slot staat in ‘E-citizen’ de vraag centraal of een single identity voor burgers en werknemers van bedrijven de beste weg is om van de volgende generatie eOverheidsdiensten gebruik te maken. De initiatieven op dit vlak zijn vaak even veelbelovend als controversieel.
Innovatieve concepten, projecten en producten gerelateerd aan bovenstaande thema’s zijn beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Hermen van der Lugt, algemeen directeur van Novay. Criteria zijn innovativiteit (in technologisch zin of qua waardeketen); succes; hoe wordt omgegaan met privacy aspecten; waarde voor eindgebruikers en belanghebbende partijen en de (potentiële) impact.

Bron: Novay

Weergaven: 25

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden