Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Geslaagde netwerkbijeenkomst en persbericht

Meer dan 80 PIMN deelnemers en ECP leden gaven zich op voor de netwerkbijeenkomst waarbij Online leeftijdsverificatie in Nederland centraal stond.
Nick Smaling en Jacob Boersma van Innopay presenteerden het rapport Online leeftijdsverificatie in Nederland. Joos Lambrechtsen (Herensokken.nl)  presenteerde de Thuiswinkel.org Position Paper e-Identity met zes concrete aanbevelingen.
Wouter Tesink van NICTIZ legde de handreiking voor authenticatie in de gezondheidszorg uit.

Belangrijke conclusies uit het onderzoek en de positionpaper zijn:
- er zijn nu al voorzieningen voor online leeftijdsverificatie op internet, wachten op een eNIK is niet nodig, samenwerking tussen overheid en bedrijven is gewenst;
- webwinkels hebben behoefte aan digitale identity service providers, waarmee identity management voor webwinkels buiten de deur wordt gelegd.

Een levendige discussie over dienstverlening aan webwinkels en de prijzen van elektronische identiteiten gaf aan dat leveranciers zich serieus voorbereiden op het bieden van geverifieerde eIDs aan consumenten.

Het persbericht over leeftijdsverificatie en de presentaties van 26 maart zijn te vinden in het PIMN dossier Leeftijdsverificatie op de website www.pimn.nl

Het seminar “elektronische identiteiten en - diensten” op 4 juni gaat in op de wat met de conclusies en aanbevelingen is gedaan. Voor leveranciers is er werk aan de winkel.

Schrijf u alvast in voor het seminar via http://2013-06-04-ecp-pimn.eventbrite.nl

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden