Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

IGI Group introduceert IdentitySync voor onderwijsinstellingen

Hilversum, 7 december 2010 - IGI Group introduceert IdentitySync voor onderwijsinstellingen: een modulair opgebouwde clouddienst gebaseerd op Novell Identity Manager. Door de modulaire opbouw van IdentitySync kunnen implementatie- en beheerkosten voor Identity Management met minimaal 50% worden gereduceerd.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft als onderdeel van haar cloudstrategie gekozen voor IdentitySync. Ferry de Jong -Hoofd ICT van AHK- noemt “de focus op functionaliteit, het ontzorgen van de techniek, de overzichtelijke kosten en de vermindering van de beheerlast” als motivatie voor deze keuze.

Kostenreductie van implementatie en beheer
Door gebruik te maken van de uniformiteit van onderwijsinstellingen is het mogelijk om Identity Management op te delen in vaste modules en daarmee de jaarlijkse kosten voor implementatie en beheer te verlagen met wel 50 tot 60% ten opzichte van maatwerktrajecten. Onderwijsinstellingen betalen een vast bedrag per jaar voor IdentitySync. Dit idee is erop gebaseerd dat gelijksoortige instellingen dezelfde basis (processen en technische koppelingen) gebruiken voor de inrichting van hun Identity Management. Bovenop deze basismodules is maatwerk per instelling mogelijk om het Identity Managementtraject volledig naar wens in te richten. Een migratie van een huidig systeem naar IdentitySync is hierbij ook mogelijk. IGI Group biedt IdentitySync als gehoste dienst aan.

IdentitySync is gebaseerd op Novell
IdentitySync gaat in de basis uit van Novell Identity Manager. Deze Novell-oplossing sluit goed aan bij de processen binnen onderwijsinstellingen. Bovendien kent het een zeer gebruiksvriendelijke beheerinterface, waarmee het functioneel beheer van Identity Management veelal bij de onderwijsinstellingen zelf kan blijven. Daarnaast biedt Novell een enorme veelzijdigheid in de ontwikkeling van koppelingen.


Over IGI Group IGI Group levert kwalitatief hoogwaardige systemen voor ICT toepassingen en personaliseert standaardoplossingen naar de wensen van instellingen en bedrijven. Daarbij verzorgen zij hosting en beheer, implementatie en support. Consultants van IGI Group hebben zich door hun kennis en ervaring inmiddels bewezen op het gebied van Identity Management binnen het onderwijs. Zie voor meer informatie: www.igi.nl.


Over Novell
Novell (Nasdaq: NOVL) is toonaangevend in Intelligent Workload Management en helpt organisaties op een veilige manier IT-diensten te leveren en te beheren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij onze oplossingen voor toegang- en identiteitbeheer, systeembeheer, samenwerking en IT-platforms gebaseerd op Linux (open source), kunnen onze klanten de IT-kosten, -complexiteit en -risico's terugdringen. Met de infrastructuursoftware en een volledig ecosysteem van samenwerkingsverbanden integreert Novell gemengde IT-omgevingen en stelt daardoor mensen en middelen in staat om als één te werken. Zie voor meer informatie: www.novell.com.


De digitale perskamer inclusief beeldmateriaal is beschikbaar via http://www.novell.com/news/press/resources.html.


Achtergrondinformatie is beschikbaar via www.novell.com/media/

bron:

Weergaven: 15

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden