Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Kamervragen Ingrid de Caluwé over eNIK

Vragen van het lid De Caluwé (VVD) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de proef met het publieke middel voor online inloggen bij de overheid (ingezonden 17 februari 2016)

 

1 Heeft u kennisgenomen van het artikel van RTL ' Deze elektronische identiteitskaart vervangt straks DigiD'? 1)

 2 Wat is uw reactie op de volgende opgevoerde quote van de woordvoerster van het ministerie: "Wanneer iedereen met zijn ID-kaart kan inloggen, is nog niet duidelijk, de invoering zal nog wel enkele jaren op zich laten wachten"?

 3 Hoe verhoudt de hierboven genoemde uitspraak zich tot de motie-De Caluwé (Kamerstuk 26 643 nr. 376) dat er in 2017 in ieder geval één publiek middel moet zijn?

 4 Wat is uw reactie op de vermelding in het artikel dat de proeven dit hele jaar lopen, terwijl u steeds heeft aangegeven dat de proeven medio dit jaar afgerond en geëvalueerd worden?

 5 Wat is uw reactie op uitlatingen van professor Hoepman in genoemd artikel, dat wij straks zelf geen sleutel in handen hebben, maar uitsluitend de tussenpersoon, oftewel 'de conciërge' ?

 6 Wat is uw reactie op uitlatingen van professor Hoepman, dat commerciële aanbieders straks weten waar wij allemaal inloggen, terwijl u steeds heeft aangegeven dat dit soort verzameling van gegevens (hotspots) niet gaat plaatsvinden?

 

1) http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/deze-elektronische-identiteit...

Weergaven: 31

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden