Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

De blog Zeker digitaal geeft aan dat leeftijdcontrole op internet mogelijk is.

In de zijn blog schrijft Martin Bogers oktober 2007 over 16- controle:.... Kom ik terug op mijn inleiding. Wetgeving en internet. Aan die prijsvergelijking tussen ‘online en steen‘ zie je al dat wetgever en brancheorganisatie niet lekker in de pas lopen met zoiets ontzettend nieuws als ‘internet’. En hiervan zijn talloze voorbeelden. Waarvan webwinkeliers die te goeder trouw zijn maar al te vaak de dupe worden.
Die 16 jaar bijvoorbeeld: die ‘Autoriteiten’ konden dan wel ooit bedenken dat een (stenen) slijter dit checkt, maar hoe moet dat dan online? En hoe zit het dan met online reclame op je eigen shop, die ook niet op jongeren gericht mag zijn? WijnNadeel is juist door zijn manier van reclame maken goed vindbaar voor iedereen, vooral voor hen die op zoek zijn naar veel en goedkoop – jongeren dus. En ben ik nu zelf ook in ‘overtreding’ door er aandacht aan te besteden?

M.a.w.: als de overheid of de branche zelf geen proactieve, concrete eisen stelt gebeuren er ongelukjes waardoor er toch weer aangepaste regelgeving komt. Hoppa: alle shops ombouwen, nieuwe leveringsvoorwaarden, daar gaan we weer …

Overigens, WijnNadeel zelf beweert niet te verkopen aan jongeren. Dat moet-ie dan maar eens aantonen. Want als ik op de bestelpagina kijk, kan iedereen het orderformulier invullen. Ik hoef niets aan te klikken over mijn leeftijd, en betalen hoeft pas na levering. Gemakkelijker kun je ‘t onze kids niet maken toch?

En het kan zo veel beter, en zo eenvoudig. Want als je laat betalen via iDeal, zou je eigenlijk meteen een soort leeftijd-check kunnen hebben. Koud kunstje voor de ICT-ers bij iDeal, lijkt me. Mooie toegevoegde waarde voor ons allemaal. En een voorbeeld van proactieve zelfregulering.

Weergaven: 25

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden