Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Loonbelastingverklaring kan digitaal

IntraData krijgt akkoord Belastingdienst voor digitale ‘opgaaf gegevens voor de loonheffing'

Arbeidsmarkt profiteert van volledig 
papiervrije rechtsgeldige documentafhandeling met IntraOffice

Schiphol-Rijk, 11 maart 2013 - IntraData (onderdeel van de Solipsis-groep) heeft een akkoord gekregen op het verzoek aan de Belastingdienst om de ‘opgaaf gegevens voor de loonheffing' (voorheen: loonbelastingverklaring) digitaal af te handelen met behulp van een wettelijk erkende, digitale handtekening, in plaats van een ‘handgeschreven handtekening'. Het verzoek werd behandeld door de werkgroep elektronische documenten. Het ingenomen standpunt is akkoord bevonden door de commissie vaktechniek edp-audit.

Aanleiding voor het verzoek was het ontbreken van een duidelijk standpunt van de Belastingdienst om de ‘digitale opgaaf gegevens voor de loonbelasting' volledig digitaal af te kunnen handelen. IntraData heeft de randvoorwaarden van de wettelijk erkende, digitale handtekening geïmplementeerd in IntraOffice waardoor deze functionaliteit al geruime tijd beschikbaar is. Echter, spelers in de arbeidsmarkt waren niet in staat het proces volledig papierloos, rechtsgeldig af te handelen in een persoonlijke, veilige online omgeving, omdat de Belastingdienst tot voor kort alleen het papieren exemplaar van de opgaaf ‘gegevens voor de loonbelasting' accepteerde, voorzien van een fysieke handtekening.

Simon Kornblum, commercieel manager van IntraData, is blij met dit standpunt van de Belastingdienst. "Het papieren formulier kan nu voorgoed naar de prullenbak. Werkgevers en overige arbeidsbemiddelaars zijn er erg mee geholpen dat nu ook deze laatste hobbel is genomen. Dit om de eenvoudige reden dat het per post/papier verkrijgen van een fysieke handtekening in de praktijk circa 10 dagen in beslag neemt en veel administratieve verwerking vereist, denk aan: printen, envelopperen, frankeren, versturen, ontvangen en controleren, scannen en archiveren. Met het toepassen van een digitale handtekening is dit zelfde proces in slechts enkele minuten te doorlopen, ongeacht plaats of afstand. Een groot voordeel dus!"

Bron http://www.influx-pr.com/persbericht.php?id=998 

Weergaven: 13

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Reactie van Irwin Oedayrajsingh Varma op 16 Mei 2013 op 16.05

Goede ontwikkeling. Is de bedoelde digitale handtekening het PKIoverheid Persoonsgebonden Organisatie Certificaat? Of zijn ook andere handtekeningen toegestaan?

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden