Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

NBIC is als identityprovider aangesloten op SURFconext

Als eerste virtuele onderzoeksorganisatie is NBIC (Netherlands Bioinformatics Center) aangesloten op SURFconext als identity provider. NBIC is een netwerk van meer dan 100 bioinformatici in Nederland.
De onderzoekers die met elkaar samenwerken in NBIC-verband zijn afkomstig van universiteiten, medische centra en uit het niet-publieke domein. SURFconext gaat het deze onderzoekers gemakkelijker maken om met elkaar samen te werken en resources te delen.

Tot nu toe traden alleen instellingen als identity provider op voor SURFconext. In de onderzoekswereld komen echter veel virtuele samenwerkingsverbanden voor zoals NBIC. Zolang daar alleen onderzoekers van Nederlandse universiteiten en onderzoekscentra aan deelnemen, kunnen zij via hun eigen instelling gebruikmaken van SURFconext-diensten.  Echter vaak zijn ook onderzoekers uit het buitenland en van private onderzoeksgroepen betrokken. Door als virtuele organisatie aan SURFconext te koppelen, kunnen ook deze gebruikers gebruikmaken van SURFconext-dienstverlening.


Bron: SURFnet

Weergaven: 28

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden