Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Netwerkbijeenkomst PIMN en ICTU café 11 september

Op dinsdag 11 september - een dag voor de Tweedekamerverkiezingen - staat het ICTU Café* in het teken van het thema vertrouwen en veiligheid.

De digitale sleutels van de zaak zijn er. Na de auto-, telefoon- en creditcard van de zaak zijn er digitale sleutels van de zaak. Ondernemers en werknemers kunnen een digitale sleutel van de zaak gebruiken om in te loggen bij tal van elektronische (overheids)diensten. Met de elektronische sleutel van de zaak krijg je toegang tot overheidswebsites en kun je bijvoorbeeld contracten ondertekenen. Doordat de elektronische identiteit (eID) herbruikbaar is, wordt voorkomen dat een digitaal sleutelbos ontstaat met voor iedere dienst een eigen sleutel.

Hoe gaan we die digitale sleutels van de zaak gebruiken voor kostenbesparing en een slimmer geautomatiseerde overheid? Welk advies wordt meegegeven aan het toekomstig kabinet om slim gebruik te maken van die digitale sleutels?

De Digitale Agenda.nl heeft afgesproken dat in 2014 tachtig procent van de overheden aangesloten is op eHerkenning. Deze brede uitrol van eHerkenning draagt bij aan administratieve lastenverlaging, net zoals DigiD dat voor burgers doet. Digitale sleutels veronderstellen de betrouwbaarheid van bedrijven die de sleutels uitgeven. Waarop is dat vertrouwen gebaseerd? En is dat terecht?

Jaap Kuipers (ID Network) is tafelheer en gaat in gesprek met vertegenwoordigers van overheid, leveranciers, afnemers en bezoekers. Verder bijdragen van onder anderen Marcel Wendt (DigiDentity) en Zsolt Szabó (bestuurslid ECP).

Aanmelden voor dit ICTU Café doe je door een mailtje te sturen naar ictucafe@ictu.nl met als onderwerp 'ICTU Café 11 september' met daarin je naam en organisatie waar je (voor) werkt.

* Het ICTU Café (#ICTUcafé) is een maandelijks terugkerende bijeenkomst van, voor en door medewerkers en relaties van ICTU. Iedere maand staat een actueel thema centraal. Het ICTU Café start met een prikkelende presentatie of lezing, gevolgd door een paneldiscussie. De bijeenkomsten worden afgesloten met een netwerkborrel.

Weergaven: 19

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden