Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Nieuwsbrief 11 van Freek van Krevel (ex-INFSO) en John Stienen (DIGIT)

Beste eGovernment relaties,

Freek van Krevel's laatste dag bij de Commissie was op 30 september en ligt dus alweer een tijdje achter ons. 1 november zal hij weer beginnen bij EZ.

Hier de laatste laatste nieuwtjes van Freek vanuit DG INFSO:
Het nieuwe eGovernment Actieplan staat in de steigers en is in de zogenaamde 'interservice consultatie', het gremium waar binnen de Commissie een nieuw voorstel wordt afgestemd. In november zal het voorstel het raadstraject ingaan. Het nieuwe Actieplan zal worden gepresenteerd op 15 december tijdens de Europese conferentie georganiseerd door het Belgische Voorzitterschap. “Lift-off towards Open Government” is het hoofdthema met de nadruk op het implementeren van cross-border interoperability. We denken hier aan projecten zoals STORK, SPOCS, PEPPOL, epSOS e.d.m. Ook het actieplan 2015 of Europe 2020 en de Digitale Agenda staan op de agenda. Alle info vind u op: http://www.opengov2010.be/ Dit zal een mooi moment zijn om de meest vooraanstaande eGovernment 'practitioners' in Europa te ontmoeten.

Ook de Amerikanen hebben Open Government tot hoofdthema gepromoveerd in hun beleidsplannen. De speech van Obama hierover willen we graag met jullie delen: http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2010/09/23/remarks-presi.... Meer info op: http://www.whitehouse.gov/open

Veel dank voor de samenwerking en tot Den Haag!
Freek's nieuwe mailadres: f.j.m.vankrevel@minez.nl (operationeel vanaf 1 november)
Binnen het ISA-Programma (DG DIGIT) wordt op dit moment hard gewerkt aan de totstandkoming van een “ambitieuze Europese interoperabiliteitsstrategie en een Europees interoperabiliteitskader” zoals aangekondingd in de Digitale Agenda. Strategie en kader worden naar verwachting eind dit jaar op ongeveer hetzelfde moment gepresenteerd als het eGovernment Actieplan.

Daarnaast zal volgende week de ISA Coördinatiegroep de eerste versie bespreken van de herziening van het ISA Werkprogramma 2011. Mocht u daarover meer willen weten, neem dan contact op met de relevante vertegenwoordiger in de ISA Coördinatiegroep (John Kootstra (BZK) of Frank Leyman (FEDICT)).

Volgende maand worden in Brussel de eerste resultaten besproken van een drietal studies die zijn gelanceerd in het kader van ISA:
• Access to base registries;
• Catalogue of services;
• Elaboration of a common vision for an European Interoperability Architecture (EIA).
Voor alle drie is de input van de lidtaten van belang. Zie http://ec.europa.eu/isa/workprogramme voor een summiere beschrijving van de projecten.

Hopelijk tot binnenkort in Brussel!


Met vriendelijke groet,

John Stienen, DG DIGIT.01 / ISA +32 2 29 61958; john.stienen@ec.europa.eu [gedetacheerd vanuit BZK]

(tip: kreeg u deze nieuwsflits van een collega doorgestuurd of heeft u de vorige edities niet ontvangen? Meldt u zich dan even om opgenomen te worden in de verzendlijst!)

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden