Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Een blog van mij (in het engels) dat het tijdperk van gebruikersnaam en paswoorden voorbij is.

http://jikakisina.blogspot.com

Nieuwsgierig naar jullie reacties.

groet, Joseph Kakisina.

Weergaven: 63

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Reactie van Ton Geurts op 2 September 2013 op 11.01

Ik heb altijd begrepen dat het om de combinatie van twee van de drie uit het rijtje "what you have" (identifiers), "what you know" (passwords) en "what you are" (biometrics) als je echt veilig wilt zijn.  Als je de "what you are" combineert met "what you know" dan hoeven die wachtwoorden niet meer zo overdreven ingewikkeld te zijn. Immers, brute force attacks worden lastig met een "what you are" authenticatie er naast.

Reactie van Joseph Kakisina op 8 Juli 2013 op 18.05

Zoals met een 'disruptive' technologie gaat, als het gemak groot genoeg is en de technologie staat ten dienste van de gebruiker dan wordt het een 'commodity'. Het zou me niet verbazen als de technologie met deze snelheid zich ontwikkelt dat binnen enkele jaren stem een betrouwbaardere authenticatie is. Voor nu is vingerafdruk in vergelijking met de bestaande authenticatie methodes mijns inziens veruit beter.

Reactie van Irwin Oedayrajsingh Varma op 8 Juli 2013 op 17.42

Eens met Jaap, en dus grotendeels niet eens met Joseph.

Het is de afweging eenvoud <-> risico. Voor iedere inlogactie met je telefoon voor je gezicht zwaaien om een goede profiel- of irisherkenning te krijgen, dat zie ik niet zitten. Als het belang groot genoeg is dan komen de alternatieve of aanvullende authenticatie mogelijkheden aan bod. En als je dan biometrisch gaat: stemprofilering zou wel eens hoger kunnen scoren dan vinger, oog en gezicht.

Reactie van Jaap Kuipers op 28 Juni 2013 op 9.48

Passwords zijn niet passé, omdat het bij authenticatie om een mix aan middelen gaat. Alleen passwords gebruiken voor hoogwaardige diensten is niet verstandig. Authenticatie wordt dynamisch in gebruik van middelen en afhankelijk van de context.

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden