Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Presentaties ECP-EPN seminar beschikbaar

Van het jaarlijks ECP-EPN Identity Management seminar over eHerkenning, Europese dimensies en consumenten identiteiten zijn de presentaties zijn online beschikbaar.

Namens het Ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie presenteerde Arjen Haasnoot de stand van zaken eHerkenning. Een wens van velen is dat het aanbod van diensten en het gebruik van eHerkenning zal groeien net als bij DigiD voor burgers, maar wel in een sneller tempo. Groei is niet vanzelfsprekend, daarvoor moeten de nodige diensten aansluiten, bij voorkeur veelgebruikte diensten zoals de Belastingdienst.

Om aan te geven dat de Nederlandse ontwikkelingen niet op zichzelf staan werd Capgemini gevraagd de Europese dimensies te presenteren. Ana Karla Alves de Medeiros gaf een toelichting op de 5 grote projecten die eId met elkaar delen:

-          STORK, Secure Identity Across Borders Linked;

-          SPOCS, Simple Procedures Online for Cross-Border Services;

-          PEPPOL, Pan European Public Procurement Online;

-          epSOS, Smart Open Services for European Patients;

-          eCodex, e-Justice Communication via Online Data Exchange.

Voor Nederlandse ondernemers is het goed te weten dat de ontwikkeling van eHerkenning niet op zichzelf staat maar past binnen een Europese ontwikkeling, waarbij gewerkt wordt aan één Europese digitale markt met herbruikbare authenticatie middelen. Eén paspoort is bruikbaar in heel Europa, voor een elektronische identiteit (en diverse uittreksels uit registers) moet dat nog geregeld worden.

 

Een filmpje van Janrain over social sign-in en het verzamelen van profielinformatie vormde de inleiding op Prooflink de presentatie van Kick Willemse. Prooflink is een nieuwe Nederlandse social sign-in dienst die bescherming van persoonlijke gegevens wil bieden, naast kredietcontrole en leeftijdverificatie voor webwinkeliers.

Niet alle verificatie van klantengegevens hoeft tijdens het logon proces plaats te vinden. Webservices.nl controleert consumenten gegevens (adressen en kredietwaardigheid) bij commercieel raadpleegbare bestanden. Webservices.nl is lid van de DDMA, Dutch Dialogue Marketing Association, en was gevraagd om DDMA te introduceren binnen de identity management community. Zowel DDMA als de identity management community hebben te  maken hebben met de vraag naar kwaliteit en bescherming van klantgegevens. Hoog tijd voor een wederzijdse kennismaking.

Thuiswinkel organisatie presenteerde de Position Paper Identiteitsdiensten met vijf aanbevelingen, de overheid zou onder andere moeten meedoen aan een pilot met identiteitsdiensten voor leeftijdverificatie. De bedoeling is om in 2012 weer met ruim 100 deelnemers de stand van zaken rond de elektronische identiteit voor eNederland op te maken. 

Weergaven: 30

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden