Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Samenwerkende UMC’s zetten SURFconext in

Sinds januari 2013 zijn alle acht Universitair Medische Centra (UMC’s) in Nederland online verbonden in een uniek samenwerkingsverband: UMC Teamwerk. De toegang naar de samenwerkingsomgeving loopt via SURFconext.

UMC Teamwerk biedt in potentie alle 80.000 medewerkers van de Nederlandse UMC’s een omgeving om documenten te delen met andere UMC’s en onderzoekers overal ter wereld.

“Medisch-inhoudelijke researchprojecten worden bijna nooit meer door één UMC of onderzoeksinstelling gedaan. De Nederlandse UMC’s zijn te klein om individueel research te doen,” zegt Karel van Lambalgen, directeur ICT bij het LUMC. “UMC Teamwerk – gebaseerd op Sharepoint – is een eerste teen in het water om te testen hoe we als UMC’s samen ICT kunnen managen om die gezamenlijke research te faciliteren. SURFconext speelt de rol van toegangsverschaffer. De gebruiker moet er eigenlijk niets van merken.” SURFconext maakt het mogelijk om in te loggen in de nieuwe omgeving met eigen instellingsgegevens. Dat betekent dat de authenticatie niet voor al die 80.000 potentiële gebruikers apart geregeld hoeft te worden.

Weergaven: 27

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden