Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Vasco strikt Intel met Digipass

 

De Amerikaans-Belgische internetbeveiliger Vasco Data Security sluit een deal met Intel. De Amerikaanse chipreus integreert Vasco's paradepaardje Digipass op zijn nieuwe chips. Zodra die chips in computers steken, kan de eindgebruiker zijn handel en wandel beschermen op onder meer onlinewinkels en sociale media, zonder het gebruik van extra software of hardware. Het aandeel Vasco stijgt, op een dalende Nasdaq, met 1,8 procent tot 8 dollar.
(foto: Photo News)

 

De Digipass is een klein, draagbaar beveiligingstoestel dat elke keer een nieuw paswoord genereert, waarmee onder meer het internetbankieren wordt beveiligd. Ondertussen bestaat er ook een softwareoplossing waar geen 'bakje' meer voor nodig is.

Vasco zet nu nog een stap verder en ziet zijn technologie geïntegreerd in een van de basisonderdelen van de computer: de chip. Intel, de grootste chipfabrikant van de wereld, zet de Digipass op zijn nieuwe generatie chips. Zodra die chips in computers steken, beschikt de eindgebruiker over een 'slapende' Digipass. Wanneer die wordt geactiveerd, kan de gebruiker beveiligd onlineshoppen, berichten op Facebook zetten, betalende content op een nieuwssite raadplegen en de webmail van zijn bedrijf lezen.

Vasco begint pas centen te genereren op het moment dat de Digipass wordt gebruikt. Dat zal niet meer voor dit jaar zijn. Intel verdeelt nu al zijn eerste chips, maar ze hebben nog een lange weg te gaan naar de eindgebruiker. 'Het belangrijkste is dat er de volgende jaren tientallen miljoenen 'slapende' Digipassen worden verspreid. We zaaien verder op de consumentenmarkt', zegt Vasco-woordvoerder Jochem Binst.

'De deal met een van 's werelds grootste IT-bedrijven is bovendien positief voor ons imago. Intel werkt enkel met marktleiders. Vasco bewijst zich meer en meer als softwarebedrijf.' Aan de overeenkomst ging twee tot drie jaar onderhandelen vooraf.

Het gaat om een niet-exclusieve deal. Niets belet Vasco dus ook met andere chipbouwers te onderhandelen.

 

Bron: De Tijd

Weergaven: 37

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Reactie van Marcel Kuiken op 7 April 2011 op 15.40

daar gebruiken we de digpass for mobile, vrtual digipass fro sms of digipass fro mobile app. voor.

 

Reactie van Jacob Boersma op 17 Februari 2011 op 8.59
Prima oplossing voor op afstand inloggen bij je bedrijfsnetwerk (geen aparte hardware token meer nodig). Maar het lijkt erop dat dit alleen een computer/laptop uniek identificeert, dus niet bruikbaar als je op verschillende computers gebruik wil maken van dezelfde diensten. Of als ik bijv. via mijn mobiel wil shoppen/Facebooken/etc. (meeste mobieltjes hebben geen Intel, en de operators gebruiken liever de SIM dan een chip op de telefoon zelf voor security).

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden