Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Siemens en Digidentity winnen aanbesteding DigiD

Een consortium van Siemens en Digidentity gaat de komende vier jaar DigiD doorontwikkelen. Zo maken zij DigiD klaar voor de toekomst en kan de groei van de afgelopen jaren doorgezet worden. Het Siemens/Digidentity consortium is de winnaar van een uitgebreid aanbestedingstraject. Het toekennen van de opdracht aan Siemens/Digidentity door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sluit dit traject af.
DigiD is het digitale authenticatiesysteem van de overheid waarmee burgers op een betrouwbare manier hun zaken met de overheid kunnen regelen. Bijvoorbeeld bij het invullen van het belastingformulier en het krijgen van studiefinanciering en kinderbijslag. DigiD is ingevoerd in 2005 en het aantal gebruikers is sindsdien gegroeid naar ruim acht miljoen.
De afgelopen jaren is een groeiend aantal overheidsorganisaties gebruik gaan maken van DigiD. Doorontwikkeling van DigiD, op basis van Open Source, is noodzakelijk om toegerust te kunnen zijn op verdere groei en integratie met andere voorzieningen van de e-overheid zoals DigiD Machtigen en MijnOverheid.
Stichting ICTU stond destijds aan de wieg van de ontwikkeling van DigiD en begeleidt nu de doorontwikkeling.

Weergaven: 26

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden