Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Single Sign On op basis van een LidoKey infrastructure.

De LidoKey (www.jan-hein.info/lkmap.html) is ontworpen als een vervanging van de klassieke username-password authenticatie.
Het ontwerp onderscheidt zich van het username-password concept door de beveiliging met 2 factor authenticatie en het gebruiksgemak van een sleutelring, die alle relaties van de klant moeiteloos hanteerbaar maakt, zoals de bekende password lijstjes nu doen.

Gebruik van de LidoKey creeert een netwerk van onderling samenwerkende knooppunten die elkaar controleren op integriteit.
Hierdoor zijn worden identiteitsverwisselingen zo snel mogelijk opgemerkt en gerepareerd.

Het nadeel van het huidige LidoKey prototype is dat voor elke client-server relatie aan beide kanten een permanente relatie wordt onderhouden.
Voor een server die uit vele subsystemen bestaat, zoals bijvoorbeeld een server die de gehele overheid vertegenwoordigt, heeft dat als consequentie dat een enkele client met al die individuele servers een relatie onderhoudt.

Voor SSO wil je liever dat een client een permanent relation heeft met 1 van de servers, en die kan gebruiken om met alle servers uit het netwerk tijdelijke relaties op te bouwen.
Technisch is dat met een triviale uitbreiding op het huidige prototype te realiseren door een variant van de LidoKey relate() toe te voegen.
De relatie die door de witness wordt geleverd wordt daarbij niet in de keyring opgenomen, maar direct na gebruik vernietigd.

Het resultaat is een volwaardige SSO functionaliteit, die nergens public key encryption gebruikt, en dus ook geen PKI kent.
Indien gewenst kan ik deze uitbreiding in het huidige prototype aanbrengen.

Met vriendelijke groet,
Jan-Hein van der Burg.
www.Jan-Hein.info

Weergaven: 39

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden