Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Sociale software gebruikt bij fraude preventie

Bron: Assurantie Magazine Hyves helpt Santander in detecteren van fraude
"Het aantal fraudegevallen op het gebied van leningen neemt toe." Dat zegt Santander Consumer Finance, dat vorig jaar met een stijging van 20% te maken kreeg. De kredietaanbieder neemt om die reden een systeem voor fraudedetectie en –preventie in gebruik. Daarin spelen zelfs uitingen op sociale media als Hyves een rol.
"Fraudeurs worden steeds slimmer, waardoor leveranciers ook steeds slimmer moeten worden om fraudeurs te ontmaskeren", zo luidt de verklaring daarvoor van Alex Suanet, hoofd veiligheid van de krediettak van Santander in de Benelux. "Waren organisaties voorheen de prooi van fraudeurs, dan kun je nu stellen dat ze de jager zijn geworden."
Santander heeft als eerste in Nederland een fraudesysteem van SAS in gebruik genomen. Daarmee kunnen leningaanvragen direct worden beoordeeld. Verder kan een voorspelling worden gedaan over het gedrag van de kredietaanvrager op basis van zijn profiel, contactgegevens, eerdere activiteiten en gebruik van sociale media.
Santander heeft naar schatting voor zo'n € 600 mln aan leningen in de boeken staan. Bijna de helft van de kredieten wordt via het intermediair verstrekt.

De reacties zijn duidelijk:
08-07-2010 • Ploegje

Ik snap niet wat er zo vernieuwend is. Ik gebruik als fraudecoordinator al tijden hyves, facebook, linkedin. Ik google me gek en wat dacht je van www.wieowie.nl? Het is echt allemaal te vinden op internet! Prima zo'n nieuw systeem, maar de smeuige details vind je meestal gewoon met google.
08-07-2010 • eric

Helemaal mee eens. Mensen schreeuwen om aandacht op Hyves en Facebook. In een paar minuten weet je zo'n beetje alles...Niet erg handig, maar ja ..de aandacht...;)
07-07-2010 • Positievo

Mensen zullen nog moeten leren om niet al hun privé sores op internet te plaatsen. Eénmaal geplaatst en je krijgt het er nooit meer vanaf.

Hoe dom kun je zijn? Het is hier fantastisch in Kaapstad (lees: ik ben niet thuis, breek effe in a.u.b.). Is iemand opgepakt met een plantage op zolder.... politie even alle vrienden checken op Hyves. Etc. etc.

Nou ja. Hyves heb ik al beeïndigd, Facebook staat minimale info op en alle privacy dingen dichtgetimmerd.

Weergaven: 29

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden