Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Solera neemt een aandelenbelang in Digidentity


Den Haag, 06 januari 2011 Solera Nederland heeft een aandelenbelang genomen in Digidentity. Peter van den Heuvel, CEO van Solera Nederland en de eigenaren van Digidentity, Marcel Wendt en Carel Mackenbach, hebben deze deelneming bekrachtigd met een handtekening op donderdag 23 december jl. 

Digidentity is een toonaangevende en innovatieve speler op de Nederlandse markt in de productontwikkeling van de next-generation van authenticatie en autorisatie van digitale identiteiten. Voor de Nederlandse overheid is zij de ontwikkelaar van de opvolger van DigiD voor burgers: DigiD 4.0.  Daarnaast is Digidentity deelnemer aan het programma eHerkenning, dat een prominente rol speelt in de digitale communicatie tussen bedrijven en overheid. 

Producten en diensten van ABZ, Market Scan en AUTO Onlineondersteunen klanten in hun bedrijfsprocessen. Digitale authenticatie en autorisatie zijn hierbij cruciaal. Peter van den Heuvel: “De oplossing van Digidentity en de nieuwe wet- en regelgeving maakt het mogelijk bedrijfsprocessen in de branche te optimaliseren en te verkorten. Voor de markt betekent dat lagere kosten, meer transacties en dus meer omzet”.

De Solera Nederland werkmaatschappij ABZ en Digidentity hadden al een inhoudelijke samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van de digitale gekwalificeerde handtekening, nodig om in de elektronische uitwisseling van documenten met klanten te voldoen aan de wettelijke eisen. Onlangs heeft Aon ervoor gekozen de handtekening toe te voegen aan de documenten die zij via de ABZ Berichtendienst Solarace aan haar klanten verstuurt.
 
Marcel Wendt: “Digidentity heeft in de afgelopen twee jaar de technologie ontwikkeld, waarvoor ook patent is aangevraagd. Het unieke van onze oplossing is dat naast een zeer hoog betrouwbaarheidniveau, ook de veiligheid van de identiteit is gewaarborgd.
 
Carel Mackenbach: “De deelneming stelt Digidentity in staat een vliegende start te maken met onze dienst en om Nederland te faciliteren in het verbeteren van de digitale dienstverlening.”
 
Solera Inc verwacht door deze deelname kennis en ervaring op te doen en deze te kunnen inzetten voor haar klanten in de overige ruim 50 landen waar Solera actief is.


 

Weergaven: 33

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden