Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

Strategische samenwerking Seek You Too en Alfa & Ariss

Strategische samenwerking Seek You Too en Alfa & Ariss
VEENENDAAL, NEDERLAND - 28 april 2010 : Software ontwikkelaars Seek You Too en Alfa & Ariss hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de integratie van hun systemen. Het koppelen van deze twee systemen, metadatamanagement en identiteitsmanagement, betekent een grote vooruitgang. Vanaf nu is het mogelijk om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier op de persoon toegesneden metadata te ontsluiten en te gebruiken voor zoekopdrachten.

Bibliotheken, erfgoedinstellingen en scholen beschikken nu over een one-stop search dienst die aansluit op bestaande authenticatiesystemen. Large scale full-text search, faceted search, linkeddata en autocomplete gaan volledig samen met authenticatiesystemen zoals OpenID, DigID, Kennisnet Entree en de SURFfederatie.

De Product Managers van Kennisnet, Pieter Bruring (Entree) en Theo Zijlmans (Edurep), geven aan erg enthousiast en benieuwd te zijn naar deze samenwerking en zien grote mogelijkheden in de combinatie van deze twee platformen.
Erik Groeneveld, directeur Seek You Too, "Met deze integratie kunnen nu ook achterliggende systemen rekening houden met de identiteit van eindgebruikers. Voor de bovenstaande instellingen is dit een enorme stimulans voor het bouwen van Social software en Web 2.0 applicaties."
Ali Odaci, directeur Alfa & Ariss, "Het veilig ontsluiten van grote hoeveelheden bedrijfskritische data in een immer complex wordende online wereld is een belangrijke uitdaging geworden voor bedrijven, organisaties en instellingen. De samenwerking met Seek You Too zal klanten hiervoor een uiterst krachtige Identity-based oplossing bieden."

Over Seek You Too
Seek You Too ontwerpt en implementeert innovatieve (meta)datamanagement oplossingen op basis van Meresco, een OAI data- en serviceprovider. Meresco is in 2001 gezamelijk ontwikkeld door o.a. SURFnet, SURFfoundation, Kennisnet en Seek You Too en wordt nu onder een GPL licentie beheerd. Seek You Too onderscheidt zich als ict-aanbieder door de no-nonsense garantie dat alle software binnen de gestelde tijd en budget worden opgeleverd.

Over Alfa & Ariss
Alfa & Ariss ontwerpt en implementeert Identity en Access Management oplossingen met OpenASelect, een Single Sign-On authenticatiesysteem met ondersteuning voor OpenID, SAML, DigiD en verschillende sterke authenticatiemethoden waaronder SMS authenticatie. OpenASelect als de opvolger van het succesvolle A-Select wordt inmiddels door vele organisaties en bedrijven ingezet voor bedrijfskritische authenticatie voor binnen het bedrijf alsmede in federatievesamenwerking met derden.

Weergaven: 11

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden