Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

TNO KENNISPARTNER VAN IDENTITY.NEXT

Op 22 april 2013 beklonken Mark Ruijsendaal (Business Line Manager TNO) en Robert Garskamp (oprichter IDentity.Next) de toetreding van TNO tot Identity.Next. Deze organisatie ondersteunt en faciliteert innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit.

Mark Ruijsendaal (links) en Robert Garskamp
Mark Ruijsendaal (links) en Robert Garskamp

Door als TNO onze inzichten te delen met de IDnext community verwachten wij de positie van Nederland op het gebied van elektronische identiteit verder te versterken en e-dienstverlening te stimuleren. Door het organiseren van lezingen, congressen en publicaties wordt binnen de IDnext community kennis gedeeld tussen software-aanbieders, systeemintegratoren, dienstverleners, adviseurs, overheids- en onderzoeksorganisaties. TNO krijgt als eerste kennisinstelling een plaats in de Raad van Advies van Idenity.Next en levert een spreker op het jaarlijkse internationale congres op het gebied van Digital Identity.

TNO ondersteunt het bedrijfsleven en de overheid in het realiseren van privacy vriendelijke diensten. Bij veel dienstverlening speelt de identiteit van de aanbieder en afnemer een cruciale rol: met wie doe ik zaken en wie mag bij welke gegevens? Boeken bestellen, kleding kopen of het aanvragen van een vergunning bij de gemeente gebeurt steeds vaker via het internet. Voor innovatieve ICT-dienstontwikkeling in zowel de private als publieke sector is een veilige, makkelijke en effectieve manier van identificatie van gebruikers essentieel. Het gebruik van identiteitsmanagement (IDM) oplossingen vormt dan ook een steeds belangrijker onderdeel van onze informatiemaatschappij.

Weergaven: 22

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2018   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden