Platform Identity Management Nederland (PIMN)

PIMN voor beter identity management

VASCO koopt authenticatie-bedrijf DigiNotar

De Amerikaanse authenticatie-leverancier Vasco Data Security neemt zijn Nederlandse evenknie DigiNotar over. Vasco hoopt door de overname vastere grond op de Nederlandse en Europese overheidsmarkt te krijgen. Vasco verwerft DigiNotar via de aankoop van aandelen die een waarde vertegenwoordigen van tien miljoen euro.

De overgenomen uitgever van certificaten voor digitale handtekeningen is opgericht op initiatief van notariskantoren. Het bedrijf treedt net als Vasco op als trusted third party (ttp), een uitgever van digitale certificaten waarmee bedrijven en instanties hun elektronische documenten en transacties kunnen ondertekenen.

Springplank naar Europa
Vasco hoopt via de overname vastere grond op de Nederlandse overheidsmarkt te krijgen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Bovendien wil het Amerikaanse bedrijf DigiNotar mogelijk inzetten als springplank naar de Europese markt.

Vasco en DigiNotar waren al strategische en technologische partners. Zo maakt het door DigitNotar ontwikkelde consumenten-authenticatieplatform EazyID concept maakt gebruik van authenticatie-technologie van Vasco.

Bron: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/security/3741091/127689...

Weergaven: 22

Opmerking

Je moet lid zijn van Platform Identity Management Nederland (PIMN) om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Platform Identity Management Nederland (PIMN)

Doe mee op LinkedIn

Vaker een update en goede mogelijkheid om zichtbaar te zijn.

© 2019   Gemaakt door Jaap Kuipers.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden